Aardbeien

Al jaren staan de aardbeien hier, pal voor het huis, aan het zuidkant. Lekker beschut door de muur. Begin juni zet ik er ook een paar tomatenplanten tussen (met compost in het plantgat).

Op 12 mei 2019 kocht ik 3 Ostara aardbeienplantjes bij de Hof van Twello, als heel klein plantje. Eén is goed aangeslagen. Ik zette ze in een klein bed achter de hoge moestuinbak.
Bloeit vanaf eind april/begin mei. Als de plant nog klein is, verwijder je deze eerste bloemen, daar wordt de plant sterker van. Uitlopers verwijderen.
https://www.mijntuin.org/plants/3342-aardbei-ostara

In 2016 kocht ik nog een plantje Flamenco en Mara de Bois. (Staan nu helemaal links bij regenton en onderaan in de kruidenspiraal, achter bij de frambozen); gekocht bij https://kwekerijdewesterbouwing.nl

Daarnaast heb ik bosaardbeien, die ik eigenlijk het lekkerste vind: klein, maar zoet en een lange oogst. Ze staan onder, achter in de kruidenspiraal.

Tip: voeg een aardbeiblad toe aan de kruidenthee, het bevat tannine, dat maakt de thee wat krachtiger.

 

 


2021, Wassenaar: 5 aardbeienplanten Fragraria Loran van tuincentrum De Bosrand (beschrijving van FruitLent), mogelijk heb ik een iets andere soort