Peer: Leipeer Conference

Lei-peer 

Zowel in de winter als zomer te snoeien. Voor de rijping van het fruit is het belangrijk dat de vertakkingen luchtig blijven. Deze leiboom zal om die reden ook niet helemaal dicht groeien. In de zomer snoeit u de lange uitlopers kort terug tot 2 à 3 knoppen (deze zitten in de oksels van het blad). Op deze knoppen zal de perenboom kortloten maken met bloesem voor de komende jaren.
Er kunnen zich ook lange scheuten ontwikkelen die u in het volgende seizoen en/of de winter terugsnoeit. In de loop van jaren zullen zich steeds meer takken vormen zodat er nog maar weinig licht kan toetreden tot de vruchten. In dat geval kunt u de takken in de winter wat uitdunnen. Knip hierbij de oudste takken weg zodat de jongere scheuten de komende jaren voor een goede oogst zorgen.

Gevonden op:
https://www.tuinplantenwinkel.nl/lei-peer-conference-classic-individueel-geen-extr.html

Korte video peren oogsten

Ik kocht hem bij de Batterijen, in 2019. Vogels pikken graag in de peer. Sinds zomer 2018 staat er een betere constructie met palen, met dank aan Tim Timmermans. De takken hebben meer steun, kunnen zich over een groter gebied verspreiden en de peren zullen meer licht krijgen.