Tuintje bij appartement Wassenaar (noordoost)

Op een stuk van 7,50 bij 1,60 cm staan de  planten hieronder. Het stuk was kaal en bevatte vooral zand en wat bouwpuin. En: winterpostelein. Ik kocht een bigbag compost van Biokultura en verbeterde de grond verder met de inhoud van mijn Bokashibak. De winterposteleinpolletjes verspreidde ik zodat ik in het voorjaar veel winterpostelein heb kunnen eten.
In de zomer van 2021 stond het vol met mijn voorgezaaide tomatillo’s, ze deden het geweldig goed. Ik kon zelfs kilo’s weggeven en invriezen!
In de zomer van 2022 heb ik weinig voorgezaaid en plantte ik meer inheemse vaste planten, dat doe ik ook voor de gemeenschappelijke groenstrook. Sommige gekocht bij Planten van Hier, andere bij de Werkplaats in Katwijk aan de hand van deze lijst met inheemse planten.
Zomer 2023: ik verwijderde de meeste frambozen en aardbeien, omdat er bijna niets aan groeide. In plaats daarvan splitste ik in een regenachtige tijd de inheemse campanula Patula. Als oplossing voor blaadjes en aarde die makkelijk vanaf de tuin het terras opwaaide kocht ik een bruine kunststof borderrand.

De planten, eetbaar en niet door elkaar