Permablitz bij Marja

In haar achtertuin op het zuidwesten wilde Marja graag meer eetbare planten. Voor een deel van de tuin maakte Toon dit plan:
tuinplan Toon
Op 8 juni hielden we (Cecile, Marja en Karla) een permablitz actie, we konden niet het hele plan uitvoeren omdat we maar met ons 3en waren.

We werkten vooral aan de kruidenspiraal. Marja zal in de loop van de tijd foto’s blijven toevoegen.

Na afloop mailde Marja:
Ik heb de kruidenspiraal nog iets veranderd. Ik heb er 3 etages van gemaakt. Weliswaar wat smaller, maar dat past beter bij de hoogte van de gebruikte stenen.
Ook heb ik bakstenen die in de weg zaten bij het planten van de kruiden eruit gehaald en opgevuld met aarde en eierschalen.
Er staan al heel veel plantjes in en het ziet er fantastisch mooi uit. Ik kan er niet genoeg naar kijken.
Ook heb ik al één plantgat gemaakt voor de eerste fruitboom. Na 50 cm zat ik op aangestampte gele klei en er bleef water instaan. Ik heb met een grondboor wat gaten onderin gemaakt tot ik op wat zachtere en doorlaatbare gele (klei?)grond kwam. Dit alles met veel liefde voor de toekomstige (appel of abrikozen)boom gemaakt!

Mijn wens die ik al 3 jaar koester is een eetbare tuin te hebben. Een hele klus! In 2010 zijn er twee grote bomen gerooid, waaronder deze berk. Op de stronk is de kruidenspiraal gebouwd.